woensdag 12 januari 2011

Wensenlijstje: Fiets met mijn eigen naam ipv een italiaan

Het wielerseizoen is nog niet begonnen maar het begint zo af&toe wel te kriebelen met de temperaturen boven nul en zo nu en dan een zonnetje. Hoewel ik helemaal in het spinnen en schaatsen ben om sportief te kunnen overwinteren verlang ik toch ook wel naar mijn nieuwe uitdagingen voor dit jaar op de racefiets.

Maar mijn fiets staat nog binnen en zal eind deze week weggebracht worden voor een winterbeurt. Dan wordt hij helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt. En dan verwacht ik dat de fietsenmaker gaat zeggen dat het nu toch echt wel tijd is om mijn crankstel en cassette te laten vervangen omdat de tandjes versleten zijn.

Pinarello Galileo is mijn fiets waar ik al vele toertochten mee heb gefietst en cols bedwongen. Je gaat van zo'n fiets houden ook al is hij aan het slijten.

Dus wat gaan we doen als de fietsenmaker zegt dat er onderdelen vervangen moeten worden? Ga ik dan deels mijn Shimano Ultegra vervangen of vervang ik hem gelijk met een nieuwe complete groep. Om dan vervolgens meteen van de triple af te gaan en over te stappen naar de compact. En neem ik dan de Shimano 105 om deze fiets in de toekomst voorbestemd te laten zijn voor enkel woon-werk verkeer in het vroege voorjaar en najaar? Mede omdat deze fiets niet tot grootse prestaties hoeft te komen en hij verder mag slijten door alle viezigheid in die periodes? En desnoods nog eens op een Tacx op zolder komt te staan? Het is wikken en wegen en deze laatste afwegingen met het oog op een nieuwe fiets, een 2e fiets.

Want ja ik heb per ongelijk in het maandblad FIETS gelezen over een nieuwe fiets van winkel Roseversand. Die hebben hun nieuwe lijn van fietsen van naam veranderd. Vanaf dit jaar heten ze geen Red Bull meer maar Rose.

Nou dat is toevallig dat ik Rose heet en gezien de fietsen van Roseversand altijd zeer goed beoordeeld worden lijkt mij het dan ook meer dan logisch dat mijn nieuwe volgende fiets van hun komt. En dat terwijl ik altijd in mijn hoofd had om bij de Italianen te blijven.

Mijn oog is gevallen op de Rose Pro-RS-3000

Mijn Raad van Commissarissen (partner Natasja) heeft uiteraard ook zeggenschap in de aanschaf, budgettair gezien. Die kijkt me nog bedenkelijk aan en dus ben ik aan het wikken en wegen.

Als eerste maar eens mijn fiets rijklaar krijgen, afwachten wat de fietsenmaker wilt vervangen wat nodig is en tot de echte uitdagingen nog maar even dromen over mijn toekomstige nieuwe racefiets: Rose

3 opmerkingen:

  1. Mooi fietsje die Rose....dacht dat ik een gemakkelijke naam had, maar een Aartfiets heb ik nog niet gezien. En die waterige wijntjes heten Rosé, heb dat ook eens gehoord tijdens je aankomst op de Cauberg ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk log Rose. Ik ga je vaker volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Heijdy dank voor je interesse en inmiddels elkaar volgen op twitter :-)

    BeantwoordenVerwijderen