maandag 17 januari 2011

3,5 jaar op een Pinarello

 Afgelopen zaterdag onze racefietsen weggebracht voor een winterbeurt bij Rijwielhandel van Hoeijen in Amersfoort. Aanbieding 75 euro per fiets: schoonmaken en nieuwe bekabeling. Vorig jaar werd me al verteld dat de tandwielen aan vervanging toe zijn maar dat ik er nog wel een seizoen op zou kunnen fietsen. Dat ook gedaan.

Wetende dat ik onderdelen zou moeten laten vervangen dit jaar, zat ik al te dromen over een toekomstige (2e) fiets (zie mijn vorige blog: Wensenlijstje: fiets met mijn eigen naam ipv een italiaan). 

Mijn 1e toertocht op mijn Pinarello Galileo

Mijn huidige racefiets, Pinarello Galileo en in bezit vanaf 24 juni 2007, zou ik vanaf dit jaar voorbestemmen voor woon-werk verkeer. De 2e fiets, met de naam Rose van Roseversand, zou dan vanaf dit seizoen dienen voor de mooie uitdagingen zoals beklimmingen en toertochten. Echter en een fiets laten opknappen EN een nieuwe racefiets aanschaffen zou budgettair lastig worden dit jaar. Toch ging ik er van uit dat de nieuwe racer er sowieso zou komen.


Vandaag werd ik gebeld door van Hoeijen. 'Die Pinarello heeft nogal wat mankementen.' 'O' zeg ik. Ik dacht dat er hooguit wat tandwielen zouden moeten worden vervangen. 'Ja het balhoofd zit vast, je wielaandrijving achter is beschadigd en je tandwielen en ketting moeten vervangen worden' ... even stil ... 'Wat kost dat?' 'Tja, dan komt u op 334,95 euro'... Slik aan deze kant van de telefoon. Dat had ik nou ook niet verwacht. 'Kunt u me even uitleggen wat er nou mis is met dat wiel? Want vorig jaar nog nieuwe set opgezet.' Dit wordt uitgelegd ... en uiteindelijk 'Maar de winterbeurt zit ook in de prijs en alles compleet'. O gelukkig denk ik. 'Maar dan is de fiets helemaal goed want verder is hij prima in orde'. 'Dus dan hoeft er geen nieuwe groep op en alles van Ultegra en woensdag klaar?' 'Ja en dan maak ik ook de bidonhouder vast die los zit.' 'O' zeg ik weer 'maar die is toch niet meer te maken? Menig rijwielwinkel waagt zich er niet aan want dan zou het alu frame beschadigd kunnen worden?' 'Die hebben er geen verstand van, ik heb de spullen en zal dat voor uw vastzetten.' 'Nou' zeg ik 'dan graag laten uitvoeren'.


Ik was overtuigd. Naar 3 rijwielwinkels geweest te zijn is er nu een zaak die mijn bidonhouder (de voorste) gaat vastmaken en ik vroeg er maar niet meer om. Er was mij altijd verteld dat deze niet te repareren was. Tot op heden had ik de houder vast met tie wraps. De schroefplek was dolgeraakt een aantal jaren geleden. Tja dan kost het wat maar ik krijg nu weer een volmaakte fiets terug, dus ja dan geen 2e fiets met de naam Rose dit jaar. Die laat ik nog maar even op zich wachten en zetten we in de koelkast. Dan wel verder het hele seizoen met mijn 1e racer waar ik inmiddels van ben gaan houden. Wij hebben al menig cols bedwongen. Op 18 juni 2008 ben ik op deze Pinarello Galileo (alu/carbon) cinglĂ© (nr. 2128) geworden (3x Mont Ventoux beklimmen op 1 dag). Dus ja dan zit daar liefde in.

Enige wat ik nog nodig heb voor het nieuwe seizoen: nieuwe Gonso zeembroek & een nieuw zadel ... oja en nieuwe handschoentjes ...
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Lijkt een goede keuze door een jaartje langer op je vernieuwde oude fiets te blijven fietsen.
    want je fietsenmaker heeft er wel verstand van. Heb je nog iets om naar uit te kijken, buiten jullie vakanties om ;)
    Succes daarmee !
    Als jullie nog eens tijd hebben om iets af te spreken......mail ff een paar data door, wij kunnen iets gemakkelijker afspreken.

    BeantwoordenVerwijderen