donderdag 6 december 2012

Een trainingsweek (voorbereiding halve triathlon 2013)

Vorige week begon ik weer met een nieuwe week trainen (ma. 26/11 t/m zo. 2/12) na de Rest & Recovery in week 47. Die R&R week (6 uur trainen) geef mij inmiddels de gewenste supercompensatie. Ook merk ik dat ik sneller herstel en al beter de vele trainingsuren aan kan.
Vorige week stond op het programma van maandag een duurtest voor zwemmen en fietsen. Hier mee wil ik meten wat ik nu al presteer kwa tijd en snelheid ten opzichte van mijn streeftijden voor de halve ironman in Haugesund op 7 juli 2013.

Om een idee te geven wat mijn trainingsweek inhoudt en hoe ik alles ervaar kwa gevoel, hier een terugblik van maandag 26 november t/m zondag 2 december:

Maandag 26 november
Duurtest 2950m in 59m58s, 2,9km/pu (PR)

Duurtraining in zone D2, 90,5km in 3u14m, 28km/pu, 150,3 hartslag

Gevoel: zware maar tevreden trainingsdag. Zwemmen - rekende ik mezelf toch een snellere tijd maar besef dat dit al goed genoeg is. Fietsen - was spannend, mentaal viel het mee en de wind op het laatst ook want met eten en drinken heb ik een goede pittige training afgewerkt wat moraal geeft.

Dinsdag 27 november - Rustdag

Woensdag 28 november
Techniek en conditie training volgens schema, 2km in 53m 2,3km/pu

Intervaltraining 13km in 1u17m, 10,3km/pu, 158,8 hartslag

Gevoel: Zwemmen - geen last van de duurtest overgehouden van maandag en voel me sterker in het water. Lopen - eigenlijk moe maar zet 1e echte intervaltraining in wat me steeds beter doet lopen. Eerst lage hartslag daarna komt hartslag goed omhoog.

Donderdag 29 november - Rustdag

Vrijdag 30 november
D1 training 10km in 1u15m, 9,6km/pu, 149,7 hartslag

Gevoel: Valt tegen om steeds langzamer te moeten lopen wat van een 10km een eeuwigheid maakt maar vooral ook zwaar op het lijf. Twijfel of lopen wel goed is voor me want voel af&toe iets in de voet. Thuis blij dat ik klaar ben.

Zaterdag 1 december
Sint Nicolaasloop in Bunschoten, 15km in 1u15m, 12km/pu (PR), 171,3 hartslag

Gevoel: Ik heb er zin in maar vrees dat ik de 11km/pu niet zal halen want door wissel van nieuwe loopschoenen en kleine blessure niet echt kunnen trainen op lange afstand. Mede door vergeten van handschoenen en gehannes met mijn Garmin (max hartslag van D1 zone piepjes stonden nog geprogrammeerd) start ik niet lekker en ben al blij als ik het heelhuids volbreng. Echter zit ik zo lekker in mijn loop dat ik na 10km nog fris ben en ook het gevoel heb flink door te lopen. Resultaat bevestigd en overstijgt mijn verwachtingen. Ik ben blij en het geeft mij vertrouwen dat ik nog naar mijn streeflooptijd voor de halve triathlon kan realiseren.

Zondag 2 december
Techniek en conditie training volgens schema, 2,5km in 60m 2,5km/pu

H/D1 training 58km in 2u15m, 25,7km/pu, 129,1 hartslag

Gevoel: Zwemmen - omdat ik de les van zaterdag heb moeten missen nu zelf trainen wat ik flink aanpak en me goed afgaat. Aan conditie wordt nu ook al gewerkt. Fietsen - Hartslag was in chillmodus en wilde niet omhoog tegen de wind in. Was misschien toch niet zo'n goed idee om te gaan fietsen, maar op 20km plaspauze begon ik in D1 te peddelen en ging alles goed met prima resultaat.

Totale trainingstijd: 11u58m

Terugkijkend een intensieve bevredigende week waar ik begin te wennen aan meer trainingsdruk en vooruitgang voel, met name in het zwemmen. Ook de rust neem ik goed door bijtijds naar bed te gaan, maar zelfs een flesje wijn past er nog prima bij!

2 opmerkingen:

  1. Stevige trainingsdagen! Kloppen de hf waarden?
    Ga zo door...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja de hartslagwaardes kloppen zeker. Deze week ga ik de 10 uur niet halen omdat buiten fietsen niet lukt helaas, dat wordt dit weekend tacxen. Hopelijk kan ik vandaag en zondag nog wel de gewenste afstanden lopen ... moet het wel sneeuwvrij zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen