vrijdag 27 mei 2011

Tijd voor een ritje

Afgelopen woensdag 25 mei was het zover. Mijn 1e tijdrit gereden in wedstrijdverband.
Tijdrit dames 10km Driemond (organisatie WTC de Amstel)
locatie: Amsterdamrijnkanaal onder de brug bij Driemond
tijd: 19.30u
inschrijfkosten: 1 euro

Ik was vroeg aanwezig om parcours te verkennen en in te rijden. 5km langs het water met een keerpunt.
Samen met een andere tijdritrijdster waren we de enigen een uur van te voren aanwezig. Tijdens inrijden voelde het goed met de snelheid. Op de heen weg tegenwind en terug wind mee. Mooie omstandigheden zoals ik hoopte. Daarnaast ook nog eens een prachtige dag.

Tijdens inschrijving stonden een 20-tal dames klaar om mee te doen. Enkel 3 dames waren aanwezig met volledige uitrusting (pakje, helm en TT-fiets). Ik zelf alleen met opzetstuurtje en de meesten zonder opzetstuurtje en gewoon in de beugels. De wedstrijd was voor licentiehouders en niet licentiehouders.

Ik startte als 6e dame met nummer 41. Met de zenuwen onder bedwang, maar met een hartslag 158, stond ik aan de start. Al dagen droom ik over tijdrijden en was ik al zenuwachtig bij de gedachte. Op moment supreme vielende zenuwen mee, gelukkig.


Ik werd vastgehouden door een begeleider. Alleen tijdens het aftellen hield hij me niet goed recht en moest ik noodgedwongen met 1 voet op de grond staan. Ik wilde niet na het signaal omvallen. Na het signaal weer ingeklikt te zijn in pedaal ging ik vliegend van start en stoomde door. Ik was verrast over het gemiddelde (34km/pu met tegenwind) en zocht mijn pace. Af&toe voelde het helemaal soepel en goed alsof het vanzelf ging. Dat is een lekker gevoel. Al snel zat ik in de 180+ met hartslag. Ik wist inmiddels waar ik mijn ritme kon vinden en dat ik met deze hoge hartslag best kan uitrijden over 10km. Vorige week nog test training gedaan.

Na het keerpunt vond ik het pijnlijk om staand aan te zetten en ging snel in zithouding. De helft zat er op en dus kon ik helemaal leegrijden. Dat doe ik vooral door veel tegen mezelf praten. Tijdrijden is vooral ook een mentaal ding. Zo pepte ik me in de laatste km op met "ik wil naar huis, ik wil naar huis, ik wil naar huis". Zo kon ik bijna scheel uit mijn ogen kijkend nog de 40km/pu gemidd vasthouden tot aan de finish.


Op mijn teller (Sigma Rox 9.0) logfile: 36,34km/pu over 10,01km met een tijd van 16m30s
Ik heb nog geen officiele uitslag ontvangen van afgelopen woensdag TT dames 10km Driemond. Zodra die voorradig is zal ik deze hier neerzetten.

[UPDATE 28 mei 2011: Uitslag via de website van www.vrouwenwielrennen.nl sta ik met een tijd van 17:29 over ruim 10km op de 14e plaats van 33 deelneemsters. Dat wordt op 29 juni een nieuwe PR zetten lijkt me]

Gezien ik bij mijn debuut een lager gemiddelde verwachtte was ik reuze blij met dit resultaat. Ook de kik om 1 renner voor me in te halen was goed voor het moraal. Tijdrijden is wel mijn ding. Ik weet niet in hoeverre ik dit specialisme ga doorvoeren maar voorlopig zeker wel door wat wedstrijdjes op te zoeken en hopen in de toekomst PR's te verbeteren.

Op de papierenlijst van de stopwatchhouder zag ik een tijd van 17m29s09 achter mijn naam staan. Dat is een volle minuut verschil met mijn meting. Lijkt me niet dat mijn teller zoveel kan afwijken. Maar wacht eerst hun uitslag af voor dat ik in beroep ga ;-)

Tijdmeting werd met stopwatch gedaan door 1 persoon voor start en finish tegelijk. Vond ik een beetje rommelig mede er iemand anders stond om door te geven welk nummer finishte en dat terwijl de stopwatchhouder ook bezig was met dames te laten starten. Soms kon de persoon niet zien welk nummer over de streep kwam.

Hier mijn foto's https://picasaweb.google.com/rosevdh1969/25Mei2011TijdritDames10kmDriemond#
Volgende wedstrijd bij Driemond voor dames op 10km:
Woensdag 29 juni, 19.30, 2e tijdrit
Woensdag 31 augustus, 19.30 uur, 3e tijdrit

Links: http://www.wtcdeamstel.net/ / http://www.vrouwenwielrennen.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten