maandag 16 mei 2011

Grenslandklassieker met grenzen

Ik heb zo af&toe last van schromelijke overschatting door enthousiasme en vergelijkingen met prestaties uit verleden die achteraf niet realistisch te vergelijken zijn. Afgelopen zaterdag nog zo enthousiast op wielertoerist forum gemeld: 


[forumbericht]
Re: 15-05-2011 33e Grenslandklassieker

Berichtdoor Rose69 » za 14 mei 2011 11:54
Ik heb deze training echt nodig en door wat regen laat ik me ook niet kennen. Zolang het niet hoost haak ik niet af. 

Mooi Jan Willem dat de voorspellingen meevallen, dus voor eind van de middag Eupen voorbij. Moet lukken want wil om 8u starten. 's Middags hebben we giro op tv, onderweg in auto zal ik wel horen of ajax of twente kampioen worden en om 17u willen we onze vrienden voor eten ontvangen. Hopelijk doe ik mijn 148km binnen de 6 uur. Zou moeten lukken ... startnr 72 heeft er zin in in CT WT tenue.
[\forumbericht]
Het uiteindelijke verhaal is dat ik de 145km niet heb afgemaakt en er 124km van heb gemaakt. Ook de verwachte gemiddelde snelheid van 25km/pu was zwaar overschat. Ik moest het dit keer doen met 22,3km/pu. Niet om over te schamen want eerste echte klimtocht van dit jaar. En ook de vrienden die bij ons zouden komen eten hebben we uiteindelijk afgezegd want met 2 lekke banden en langere tochtduur kom je niet bijtijds thuis. Ook van de giro niets op tv kunnen bekijken. Enkel het spannende verslag van Ajax-FC Twente kunnen volgen in de auto op de terugweg.
Grenslandklassieker was mijn 1e keer en ondanks alle omstandigheden tijdens de tocht was het een hele mooie toer, vooral vanaf Eupen bij het Stuwmeer. Dan weet je weer waarom je fietst en soms afziet. 
Stuwmeer van Eupen
Prachtig daar! Hier ga ik zeker terugkomen voor fietsen en wandelen met Natasja.

De omstandigheden: Zon en regen, nat wegdek & veel wind. 
De benen gingen voor het eerst echt klimmen en ook mijn ervaring met de eerste afdalingen dit jaar op nat wegdek. Veel angsten gehad omdat het weer aftasten was. Wat kan ik een hekel hebben aan afdalen. Met nat wegdek al helemaal niet mijn favoriete bezigheid. Ik moest vaak denken aan Natasja en haar eerste ervaring in een regenachtige tocht met afdalingen. Ik begreep haar als te goed.

Voor de start en onderweg nog mede CT WT-ers ontmoet en even kennisgemaakt. Leuk want we zijn een wielervereniging enkel op internet. Geen fysiek clubhuis en dus ontmoet je elkaar virtueel in het forum of twitter of in het echt tijdens wedstrijden en tochten. Zo in ieder geval Rob, Arno (Dingo), Ekko, Midazzz ontmoet ... onderweg gingen de mannen me aanmoedigend en groetend voorbij en met CT WTer nr 1662 nog even op de Camerig gefietst.
Mijn tocht begon redelijk goed, geen sterke benen nog en dus met beleid proberen te fietsen, maar ja ik wilde krachttraining doen dus de souplesse liet ik achterwegen op de Cauberg (4m11s), Slenaken (4m27s) en Camerig (tot aan afslag Vijlen 7m40s). Voorlopig genoeg tijden om te verbeteren ...

Bij Slenaken kreeg ik op 38km mijn eerste lekke band. Niet verwonderlijk want de omstandigheden waren ernaar en velen moesten het ontgelden. Echter had ik maar 1 reserve binnenbandje en dus hoopte ik dat ik minstens nog 100km kon fietsen en desnoods lek rijd in bewoonbaar gebied. Tussen Eupen en Simpelveld (op de terugweg) waren soms stukken onbewoond in prachtig natuurgebied. Maar niet ideaal om lek te gaan. Gelukkig bleef dat uit en reed ik netjes voor de 2e keer lek bij de bevoorradingspost van Simpelveld (mijn wens in nood was gehoord). Op 124km vond ik het wel genoeg. Het zou nog later worden als ik met binnenbandje van bevoorrading verder zou gaan. Dus belde ik Natasja op die allang haar 80km er op had zitten. We wilden ook niet te laat thuiskomen omdat we nog eters zouden krijgen. Echter onderweg hebben we maar afgebeld. We waren moe en het zou alleen maar later worden.

Nu tijd voor herstel en hopelijk snel weer wat flinke afstanden maken. Op 2 juni staat Steven Rooks Classic 160km op de agenda en dan moet er echt geklommen worden.

2 opmerkingen:

  1. Je moet daar echt naar terug gaan. Bijv vanaf Slenaken vertrekken en dan het deel via Eupen en door de Eifel rijden. Is erg mooi, en is dan een ritje van ong 130km.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan wel goed rijden, want tijdens het CTWT-weekend heb ik met MJW en EazyE zo ongeveer heel Duitsland gezien :D

    Leuk stukje! Tot donderdag wellicht, ik rij de SRC ook.

    BeantwoordenVerwijderen