donderdag 30 december 2010

Oefenen met de band

Gisteren dan ons 1e keer oefenen voor onze gig op 9 januari 2011 in DB's in Utrecht. De (gelegenheids)band 4 the occasion heeft er zin in hoewel iedereen wel weer een tijd hun skills hebben geoefend. En dus door de bestaande playlist. Dat ging redelijk voor zo'n lange tijd. Laatste gig bleek eind augustus.

Het werd ook schrappen van nummers (gelukkig) en zo zeiden we tot ziens aan 'Faith', 'Summer of 69' (YES) en kwam 'Born to be wild' er weer niet in (pff). Maarja nieuwe nummers erbij zou ook leuk zijn. Maarja welke? ... Wij denken ... en maar niet opkomen op de nummers die we altijd horen na afloop van een optreden waarvan je denkt, heee die is ook leuk!

Maar goed ik kreeg na het oefenen van 'Are you gonna go my way' een flashback van 'Always on the run'. Cox - bassiste moest er nog even naar kijken maar gelukkig komt het wel goed van zang en gitaar en drums spelen hem ongeoefend al aardig weg. Dus binnen! Heerlijk nummer ...

Ook 'Vertigo - U2' was een snelle beslisser. Was een tijd uit de playlist geweest maar bij een eerste poging kwam het toch redelijk uit de verf. Nu nog de juiste versie bepalen met elkaar.

Tja en dan en dan ... kwam bassiste met een wel heel verassend nummer: Tyrone - Erykah Badu. Ja leuk want is zo gaaf met bas. Dan is het altijd afwachten of de rest het ook zo gaaf vind. En ja hoor, met de iPhone in de hand zong Micha het nummer even globaal door, Bart op gitaar speelde hem wel even en voor mij was het lekker freestyle mee spelen op drums. Heerlijk een langzame RnB met jazzy output. Dus eindelijk een verfrissende playlist.

Zo zijn er nog wel wat nummers en daar zullen we volgende week dinsdagavond even door heen gaan en dan lekker spelen in 't Wapen op zondag 9 januari. Volgend jaar dus ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten