woensdag 3 oktober 2012

Triathlon afgelopen op naar halve marathon

Op 8 september volbracht ik mijn laatste (1/8e) triathlon van dit debuut jaar. Met nieuwe doelen voor 2013 als OD's en een halve triathlon kan ik nu doortrainen in het zwemmen en lopen om daarnaast zolang mogelijk het fietsen erbij te houden zover de winter dat toelaat. Mooie gelegenheid om vooral op zwemmen en lopen me te ontwikkelen.

Voor het lopen breid ik momenteel mijn afstand gestaag uit van 10 km naar inmiddels mijn eerste 10 Engelse miles (16,1km) richting de halve marathon afstand (21,1km). Een afstand die ik volgend jaar nodig heb voor een halve triathlon.
Finishen tijdens Twiskemolenloop
Het gaat boven verwachting met lopen en probeer ipv 2x lopen in de week er 3x van te maken. Echter gaat dit schema me nog niet heel gemakkelijk af naast het zwemmen en fietsen. Het is nog even zoeken naar de juiste balans. Na de laatste triathlons en intensieve loop in Hoogland had ik ook een rust week nodig. Daar heb ik me vooral op het lopen gericht. Met succes kon ik afgelopen zondag mijn eerste 16,1 km afleggen tijdens de Twiskemolenloop. Dat geeft moraal en durf al in de agenda te zetten dat ik 11 november, tijdens de 2e Twiskemolenloop, de halve marathonafstand ga doen. Twiskemolenloop is een kleinschalig evenement door het mooie Twiske bij Landsmeer wat in een serie van 5 loopevenementen tot maart 2013 wordt georganiseerd. Voor 6 euro kan je deelnemen met chipregistratie en wordt je voorzien van drank en bananen onderweg.
Terugkijkend begon ik vorig jaar november met mijn basistraining hardlopen. Na 1 jaar loop ik waarschijnlijk al mijn eerste halve marathon afstand :-)


Voor het zwemmen overweeg ik zwemtraining te zoeken waar ik begeleiding krijg voor zwemtechniek. Ben er alleen nog niet uit waar en wanneer. In de tussentijd probeer ik het zwemmen 2x in de week ingepland te krijgen. Wel al het ideale 50 meter bad gevonden bij SRO Sportfondsenbad in Amersfoort. Een mooi onderkomen voor de winter.

Het is heerlijk om zo door te sporten waar er hopelijk nog uitstapjes gemaakt worden op schaatsen (liefst op natuurijs), trailrunnen of bosloopjes en wie weet weer eens spinnen in de GYM (onze zolder) als het buiten echt niet meer begaanbaar is op de trappers :-)

Kijken of ik mijn huidige gewicht van 74,8 kilo niet teveel laten oplopen zodat ik 1 januari 2013 met 5 kilo minder als vorig jaar kan starten aan een nieuw seizoen ...

2 opmerkingen:

  1. Mooi opbouwen naar de halve triathlon, leuk! Op gewicht het seizoen ingaan is ook mijn streven en maakt volgens mij een heleboel uit.

    BeantwoordenVerwijderen