dinsdag 1 mei 2012

Fietsen en genieten in Ardennen en Eifel

Afgelopen weekend hadden Natasja en ik een fietstraining ingepland met standplaats Höfen (Monschau) in de Eifel (D). Vorig jaar augustus waren we daar al eens op afgereisd en de omgeving was ons zeer bevallen voor wandelen, fietsen en genieten. Monschau is een leuke stad en de natuur prachtig. De wandelroute Eifelsteig is de moeite waard vanuit Höfen. Een plaatsje die bekend staat als de poort van natuurpark de Eifel en de hoge hagen die je in het dorp bij vele huizen ziet.

Hoewel we vorige keer goed zaten in hotel Haus Vennblick vonden we dit keer een nog goedkoper onderkomen bij 'Zimmer Frei' van Pension Pauls. Voor 32 euro p.n. voor een 2-persoonskamer inclusief ontbijt (zonder internetverbinding) is het zeer betaalbaar in het gebied.

Zaterdag arriveerden we laat in de namiddag waar we om 15:00u na inchecken ons op terrasje bevonden van Monschau aan een onvervalsd lekker biertje. Het was goed om terug te zijn. Gezellig en zomerse temperaturen. Nog even gewandeld om wat geocaches te loggen, hebben we genoten van onze eerste korte dag. Eifel is vanaf Amersfoort ongeveer 2u45m rijden.

Zondag was trainingsdag 1 in de Ardennen


Route en Registratie Rose | Route Natasja

De klimtraining ging voor beiden heel goed. Natasja haar eerste 104km en ik via extra omweg langs Remouchamps 146km. We kwamen elkaar 7 km voor standplaats even vlak voor de Duitse grens tegen en konden zo gezamenlijk naar onze B&B rijden.

Natasja had haar eerste hoogtemeters en klimtraining en ik had mijn gevreesde Col de la Redoute (profiel) beheerst voor de 3e of 4e keer. Daar op de Redoute was er tevens een geocache (ter ere van Philippe Gilbert) wat onze eerste Belgische maakte :-) Een mooi combinatie van passie (fietsen) en hobby (geocachen). Bij Natasja geldt meer passie (geocachen) en hobby (fietsen) ;-)

Met de Rose de la Redoute bedwongen


De route van Höfen -> Monschau -> Eupen -> Jalhay -> Spa -> Remouchamps -> Stoumont -> Francorchamps -> Malmedy -> Kaltenherberg -> Höfen was prachtig.

VERSCHILLENDE OMGEVINGEN
Tussen Monschau en Eupen heb je het Hohes Venn waar je door afdaalt. Tussen Eupen en Spa zit je in een dal en klim om echt de Ardennen in te gaan. Vanaf Stoumont richting Francorchamps kom je echt in het Ardennen zoals je dat ziet rondom de F1 circuit om vervolgens vanaf Malmedy te klimmen naar het Eifel landschap. Aanrader met genoeg klimhellingen onder weg.


Na een goede dag hadden we een welverdiende bier (Eifeler Landbier) op terras en bij Kneipe Zum Haller een lekker stuk Schnitzel waar je toch iedere keer afvraagt waar de Duitsers het van doen met die lage prijzen. 10,50 voor 2 schnitzels, saus, lekkere friet en verse salade.Maandag was trainingsdag 2 in de Eifel

Route en Registratie Rose | Route Natasja

Dag 2 rondje in de Eifel waar we uiteindelijk allebei de route iets anders afrondden dan uitgedacht. Niet minder mooi voor beide. Het was heerlijk weer, niet te warm en in de ochtend nog een mooi zonnetje met blauwe lucht. Weer genoten van de windmolens tussen Hofen en Dreiborn en de fantastische afdaling naar Gemund. Eifel heeft prachtig mooi asfalt liggen wat een heerlijkheid is op de weg. Dat is in België altijd weer een verrassing.

Genoten van de routes bij de Rursee waar helaas de fietspaden langs het meer op sommige stukken niet altijd geasfalteerd is. Ik had tussen Seifenauel en Hammer zelfs een mtb parcours langs de rivier de Rur. Blij dat de banden het hielden, ben ik weer snel de weg L106 opgegaan richting Widdau.

Hoewel het lang niet zo pittig is als in de Ardennen pakte ik vlak voor het einde nog een mooie klim via de Widdauer Mauer.

Het was een geslaagd weekend sportief gezien, natuurbeleving & genieten ...

2 opmerkingen:

  1. Ja Lianne, als je een keer en Ardennen en Eifel wilt doen dan is het daar heel leuk en goedkoper dan België! Naast fietsen is genieten van natuur ook echt heerlijk en dan ook natuurlijk gewoon omdat je in een leuke omgeving zit.

    BeantwoordenVerwijderen