woensdag 22 februari 2012

Plons


Nog maar net het tijdrijden in 2011 ontdekt met het voornemen dit jaar door te pakken blijkt na vanochtend dat tijdrijden uiteindelijk een opmaat is voor alweer een nieuwe (multi)discipline: Triathlon (of: Triatlon).

Vanochtend mijn eerste zwemtraining volbracht om hiermee een begin te maken met de voorbereiding op een debuut bij een 1/8e of 1/4e triathlon dit jaar.
Nu is tijdrijden een onderdeel van triathlon dus dat komt goed uit. Dat betekent dat ik niet kies voor specialisatie in het tijdrijden en dat terwijl ik vorig jaar op het eind van het seizoen er nog van droomde. Nu dus voor multi-discipline (zwemmen, fietsen en hardlopen). Natasja (mijn vriendin) zucht en kijkt aan de zijlijn mee. Weer iets nieuws wat ze wil, denkt ze ...
We zullen het dit jaar zien. Feit blijft dat ik mijn tijdrit wedstrijdjes wel blijf rijden en juist nodig heb.

Grote uitdaging wordt een goed gebalanceerde sportverdeling tussen zwemmen, fietsen en hardlopen. Zelf denk ik aan 1 x pw zwemmen, 3 x pw fietsen en 2x pw lopen. Gezien de diverse uitdagingen en voornemens van dit jaar zullen de accenten af&toe verschuiven. Zie mijn agenda

Voor het zwemmen heb ik veel informatie en tips gekregen op het wielerforum waar Christy Verkerk een onderwerp aansneed over tri-suit (een pak waarmee je kan zwemmen, fietsen en lopen). Wat de gevolgen van meelezen wel niet zijn ;-)

Triathlon heeft mij altijd de ultieme sport geleken alleen nooit gedacht dit in mijn leven in te kunnen passen. Door de info op het forum, het volgen via twitter/blogs van triatleten Maarten en Lianne, bleef ik mezelf  interesseren voor deze sport. Zo ver weg als het 2 wkn geleden nog leek, zo snel kan het verkeren met de genomen stap vorige week en mijn 1e training in het bad vanochtend. Ik ga er dus voor en zie wel waar het avontuur eindigt :-)

Wat mij zo versneld over de drempel hielp was de link van Christy naar www.vrouwentriathlon.nl waar met een 1/16e (250m zwemmen, 10km fietsen, 2,5km lopen) en 1/8e afstand (500m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) het laagdrempelig is gemaakt voor vrouwen die eens willen proberen. Je hoeft niet alle spullen te hebben om mee te kunnen doen. Met een gewone fiets ben je welkom. De afstanden voor elke beginnende sporter is te doen op 1/16e.

Zwemmen is een oude liefde van me en hopelijk helpt me dat een beetje. Als kind was ik een waterrat en heb ik veel gezwommen t/m mijn 12 jaar op de Reddingsbrigade van Loosdrecht.

Mijn zwemtraining verslag van vanochtend.

TIP voor geïnteresseerden voor zwem- en borstcrawl (freestyle) techniek: www.swimsmooth.com


Momenteel zwem ik in het zwembad van Hoogland. Maar zal binnenkort ook eens zwemmen in Bussum Zuid waar je met je Prochip en Championchip je zwemtraining kan registreren via MyLaps.

2 opmerkingen: