dinsdag 10 juni 2014

Diskwalificatie eigen schuld, maar ambitie terug

Mijn eerste wedstrijd van dit jaar, de Olympische Afstand tijdens de Triatlon Amsterdam Nieuw-West met veel support van Natasja van der Haven-Verheul en familieleden: Rena Wahr-Pattiwael, Kyan Wahr en bij de finish Janine Groeneveld Warokka en Franky. Ook het team Trivio Long Distance Team moedigde me aan tijdens mijn looponderdeel terwijl de dames zelf aan het inlopen waren voor hun NK Sprint tijdens de Eredivisie Triathlon. Leuk ze zelf ook nog te hebben zien racen, zie hun verslag.

Het was wel een rare dag waar mijn nonchalance (manier van ontspannen voorafgaand aan de wedstrijd) zorgde dat niet alles goed liep. Daar heb ik vaker last van. Soms pakt dan het racen wel goed uit. Dat dan weer wel. Maar de pech dingetjes begonnen vanaf vertrek. Zo begon het bij het zoeken naar mijn NTB licentie pasje die ik niet 123 vinden kon thuis om uiteindelijk met de pas uit 2013 de auto in te stappen. Onderweg nog mijn mails gezocht met NTB en vond de mail dat dit jaar je zelf je pas moet printen. Dat was ik weer vergeten. Dus nog via smartphone de digitale pas gedownload. In ieder geval bewijs bij me. Dit leverde ook geen problemen op bij de inschrijfbalie.

Aangekomen bleek het zwembad voor aanmelden verder te liggen in het park dan gedacht. Wij (Natas en ik) hadden de auto bij familie geparkeerd aan de kant van Cornelis Lelylaan. Dus tijd begon beetje te dringen. Vervolgens begon ik me zorgen te maken of ik wel genoeg te eten had zo voor aanvang van de wedstrijd. Ik was een banaan vergeten en we hadden al vroeg ontbeten. Start was om 11:45u.
Bij parc ferme had Rena, mijn nicht, gelukkig nog wat koekjes. Maar inmiddels was ik mijn 1e gel kwijtgeraakt bij het toiletteren, die ik voor het zwemmen nog wilde innemen. Dat kon er ook nog wel bij.

Ik nam plaats in het water bij de binnenste boei vooraan bij de snelle mannen en vrouwen. Zo lag vlakbij ook Marnix Cornelisse in het water. Met de wasmachine, start van het zwemmen, gingen de snelle me snel voor en een paar nog over me heen. Ik werd nog een paar keer aangetikt maar na 500 meter kon ik toch goed vrij zwemmen en voeten volgen. Uit het water gaand zag ik een tijd van 28minuten waar ik super blij mee was. Ik hoopte op 30 minuten.
Ondanks mijn magere zwemvoorbereidingen dit jaar zwem ik nog een prima tijd. Dat geeft moed en zo vloog ik blij naar mijn wissel.Fietsen ging super en vertrouwd. Maar met het laatste rondje (8 rondes) begon ik te twijfelen omdat mijn teller maar 36,5km aangaf voordat ik van parcours af zou gaan. Moest ik nu toch een extra rondje van ongeveer 4km of was ik al klaar? Immers van de aanloop route naar Parc Ferme ook een kleine kilometer.
Nadat Cora Vlot me in het laatste stuk inhaalde en afsloeg naar parc ferme, koos ik ook voor die afslag. De gedachte 1 rondje teveel vond ik zonde omdat ik zo lekker ging. Bij parc ferme zat ik vlak achter Cora en bij de fietsenstalling wist ik het zeker. Wij stalden als eerste onze fietsen en dat klopte niet. Cora is een veel snellere triathlete en dat had ik moeten weten. Het was dat ik zelf in mijn hoofd had dat ik al 8 rondes had gedaan. Terug gaan kon niet meer en dus verder met het looponderdeel.
Omdat ik voelde dat ook het fietsen super was moest dit maar als training beschouwen. Immers weer in het wedstrijdgevoel komen. Gelukkig kon ik snel er bij neerleggen.


Lopen in de warmte is mijn zwakke punt. Lopen is überhaupt niet mijn sterkste onderdeel. Maar met een gemiddelde van 5:25 in de warmte was het een reuze tijd. Ook de voorbereidingen van lopen was niet optimaal geweest. Deste tevreden ben ik met de tijd. Het is voor mij echt een vooruitgang. Van alle pech dingetjes van deze dag was ik nog ook mijn dopje van mijn waterbidonnetje kwijtgeraakt tijdens lopen. Daar heb ik nog 10 seconden naar gezocht tot een triatleet me riep niet te gaan stressen en doorgaan. Dat deed ik dan ook. Dat was dan ook het laatste wat alles in de weg heeft gezeten.Bij de finish klokte ik 2u29m (officiële tijd: UITSLAG) wat me deed beseffen dat ik met 1 extra fietsronde een PR had geraced op deze afstand. Mijn laatste tijd staat op 2u45m.


Er is zeker nog groei mogelijk. En ondanks dat ik mijn PR heb misgelopen en met doorrekenen van extra rondje zelfs 1e in mijn categorie had kunnen worden, heb ik nu na deze dag mijn wedstrijdambitie volledig terug. Ik heb me al aangemeld voor de reservelijst op de OD afstand met de triathlon in Utrecht op zondag 13 juli. Er is goede hoop dat ik daar nog kan starten.

Ik heb mijn RACE MOJO terug :-)

Facebook: FOTO's

MyLaps: UITSLAG

Garmin registraties: ZWEMMEN, FIETSEN, LOPEN

1 opmerking:

  1. Balen van dat ene rondje, maar dat gebeurt je nu nooit meer! En mooi dat je de positieve zaken uit deze wedstrijd weet te halen, dat gaat in Utrecht helemaal goed komen! Ook met dat pr.

    BeantwoordenVerwijderen